CHOCOLATE CHIP COOKIES

Verdens bedste chokolade cookies

Har længe eksperimenteret med at lave opskriften på de bedste cookies! Nu er det langt om længe lykkedes – de er sprøde udenpå, bløde i midten og er fyldt med både mørk og hvid chokolade. MUMS

Ca. 25 stk:

  • 2 store æg
  • 5 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl brun farin
  • 2 tsk majsstivelse
  • 2 dl mørke chokoladeknapper
  • 1,5 dl hvide chokoladeknapper
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 g smør

Bland mel, bagepulver, majsstivelse og salt i en skål. I en anden skål smeltes smør. Lad det køle lidt af, inden brun farin og sukker tilføjes. Pisk i ca. 1 minut ved højeste hastighed. Tilsæt herefter æg og vaniljesukker og pisk indtil det har samlet sig. Herefter tilsættes de tørre ingredienser lidt af gangen (ikke chokoladen), pisk kun indtil alle de tørre ingredienser har samlet sig med de våde. Vend til sidst chokoladeknapperne i.

Kom husholdningsfilm over cookiedejen og sæt den på køl i ca. 1 time.

Når dejen har været på køl, tændes ovnen på 180 grader varmluft. Tril nu kugler af cookiedejen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan trykke en lille smule på dem, og så spreder de sig yderligere ud i ovnen når de bages. Kom gerne et par ekstra chokoladeknapper ovenpå hver kugle. Bag cookies’ne i ca. 14-15 min. Lad dem køle helt af på en rist.

TIP: Som du kan se på nederste billede, kan du også trille cookies-kugler og komme dem i en bøtte. Opbevar dem i fryseren, og så har du altid friskbagte cookies lige ved hånden. Tag dem op og læg dem på en bageplade ca. 1 time. Bag dem herefter ligesom ovenstående. 🙂 Velbekomme!

2 tanker om “CHOCOLATE CHIP COOKIES”

  1. Hej Mette
    Jeg har lige bagt disse lækre cookies, de er bare vildt gode havde nogle hvide og mørke chokoladeknapper jeg skulle have brugt og så prøvede jeg at bage dem .. det er ikke fortrudt i hvert fald

Skriv et svar